23 Ocak 2010 Cumartesi

Kırılım'ın Açılışından...

Irmak Canevi'nin Apartman Projesi kapsamında ki çalışması dün kalabalık 1 sanat sever topluluğunun katılımı ile gerçekleşti. Havanın soğukluğu katılımı etkilememiş olması Irmak Canevi'nin gelecek vaad eden genç 1 sanatçı olduğunu gözler önüne serdi. Enstaslasyon çalışmasının karmaşıklığına karşın sorulara her zaman ki gülümsemesi ile: ''Sadece eğlenin ve keyfinize bakın'' diyerek karşılık veriyor. Gecede tanınmış simalara rastlamak mümkündü. Aslı Sümer, Mehmet Öngüt, Cem Kozlu gibi sanat dünyasına yakın kişilerde sergiyi büyük 1 keyifle ziyaret edenler arasındaydı. Muhakkak görülmesi gerekenler listesine eklemeyi unutmayın!

Hülya Avşar ve 10 Kadının Akıl Edip Soramadığı sorunun cevabı: MEGATRON!

Saatlerce Hülya Avşar soru sordu, 10 Kadın toplandı soru sordular Haluk Akakçe (Bay HA), ancak kimse sormadı köpeğinin adını: MEGATRON!

Ayrıca kadın koruması Bay HA'yı kendisinden koruyormuş çünkü Bay HA ''hafif içkili!''pardon? olduğunda hayır demesini bilmiyormuş. Kendileri tedaviye gideceklerini de açıkladılar. Biz şimdiden geçmiş olsun dileklerimizi yolluyoruz Sevgili Bay HA'ya.

22 Ocak 2010 Cuma

Irmak Canevi: KIRILIM / REFRACTION

İstanbul sanat dünyası artık isminden söz ettirecek yeni 1 sanatçı daha kazandı: Irmak Canevi. Irmak Canevi Ankara'da ki eğitimin ardından İstanbul'a hukuk okumak için geliyor. Uzun süre dünyanın en saygın hukuk bürolarında çalıştıktan sonra keskin 1 değişim yapıyor: Londra Slade of Fine Art, BA Fine Art! Eğitiminin ardından İstanbul'a yerleşen çağdaş sanatçı bi çok projede ve sergide yer almış. Fakat ilk solo sergisi bugün itibariyle ApartmanProjesin'de! Görülmesi gereken bu çalışma 1 enstalasyon. KIRILIM adını taşıyan bu çalışma muhakkak görülmeli... Havanın soğuk olduğuna bakmadan orda hazır bulunmalısınız! Sergi ApartmanProjesi'nin tanıdık mekanında yani Asmalımescit Tünel'de! Şehbender Sok. No: 4/1 22 Ocak - 7 Subat Cars., Pers., Cu., Cmts / 15h-19h

''Hazır Printlenmiş INVOICE'lar''! in GALATA!

Galata çevresinin son zamanlarda ki baş döndürücü dönüşümüne tanıklık ettik dün gece güzel 1 serginin açılışı ile. İPERA 2 Apartmanı serginin mekanı olarak seçilmiş ve çok chic olmuş. Hemen girişte konuklar güler 100le karşılanıyor. İlk karşıma çıkan insan İstanbul Modern'den Bülent Eczacıbaşı. İstanbul Modern'in çağdaş koleksiyonuna da zannedersem 1 kaç parça da gidecekmiş sergiden. Sergi mekanı apartmanın katları olarak tasarlandığından en üst kat kokteyl salonu olmuş müthiş eski İstanbul manzarasıyla birlikte. Sergiden notlarım arasına baktığımda:
..Sunulan küçük tatlar gerçekten mükemmel gözüküyordu ama tatmadım. Çevrede ki insanların kesin ittifak-ı ile catering tek kelimeyle müthiş olmuş. (Cateringi yapan firma ise hiç şaşırtıcı değil tabi ki: LilBitz, Nu Pera. Max'ın yeni mekanı, denemeyenler en kısa zamanda denesinler!)
..Sergide en beğendiğim eserler ''Seramik Tabak Boyamaları'' oldu. En beğendiğim parçanın da satılmış olması benim adıma sevindirici.
..Kalabalık 1 sergi olduğunu söyleyebilirim ancak ışıklandırmanın da yeterli ve iyi olmadığını da ifade etmeliyim. Fakat sergi mekanı apartman dairesi olduğundan duvarlar üzerinde çok fazla oynamanında mümkün olmadığının farkındayım. No worries, bundan dolayı göz ardı ediyorum.
..Sergide güzel dinletiler de duyabiliyordunuz: Viyolonsel ve Keman.
..İçeride Ankara bürokratlarının havası hissediliyordu. Davetliler arasında bir çok bürokrat ve diplomatın olması da gözlemlerim arasında.
..Sergide en ilginç ve dikkat çekici ayrıntı ise ''Hazır Printlenmiş INVOICE'lar''! Ömrü hayatımda bu kadar sergi gezdim bu kadar galerici ile hasb-ı hal eyledim ancak hiç mi hiç hazırlanmış invoice görmemiştim.
..Sergi sahibi genç sanatçı İngiliz asıllı Charles Thomas Stevenson Swan. Yıllardır tanığım bu aşina kişinin de isminin bu kadar uzun olduğuna da kıymetli invoicelar sayesinde öğrenmiş olduğumu da hemen belirteyim.
..Sergi 23.01.2010 Cumartesi gününe kadar gezilebilir: Paintings and ceramics by Charlie Swan, Müeyyetzade Mah. Serdar-ı Ekrem Caddesi No: 12 K: 2 Galata-Istanbul