17 Şubat 2010 Çarşamba

GUNES TERKOL- Akıntının Tersine Tırmanmaya Çalışıyorlardı@NON Gallery

Haberiniz olmalı diye düşündüm: Yarın Galeri Non'da Güneş Terkol'un sergisinin açılışı var. İkinci solo sergisiyle karşımıza çıkacak Güneş Terkol, Mimar Sinan Üniversitesi Resim Bölümünden 2004 yılında mezun oldu ve Yıldız Teknik Üniversitesi'nde Sanat ve Tasarım Bölümünde yüksek lisansını tamamladı. Sevgili Güneş Terkol, eserlerinde tekstil ürün ve tekniklerini kullanarak cinsel kimlikler arası iletişimi sergiliyor, çiziyor, işliyor. Bu anlamda değişik bir teknikle hayat bulan eserleri kesinlikle görmelisiniz. Ayrıca After-party & GUGU performance @ Minimuzikhol'da!



16 Şubat 2010 Salı

12. İstanbul Bienali Küratörleri Belirlendi

Jens Hoffmann

Son dakika sıcak haberleri vermek zannedersem her zaman insanlara hoş geliyor. Bilmiyorum benden önce yazan oldu mu olmadı mı? 12. İstanbul Bienal'i bildiğiniz üzre 17 Eylül -  13 Kasım 2011 günlerinde gerçekleşecek, yine Koç Holding ana sponsorluğunda. İşte bu bienalin küratörleri belirlendi: Adriano Pedrosa ve Jens Hoffmann!
Adriano Pedrosa

Cold Souls / Dondurulmuş Ruhlar

“İnan bana, ruhundan kurtulduğun zaman her şey daha anlamlı gelmeye başlıyor.” Sophie Barthes'in filminden 1 alıntı. Dün gece !F Hit kuşağındaki filme gittik kalabalık 1 topluluk ile... Filmin konusu ise insanların ruhlarının alınması ve başka ruhların insan bedenlerine yerleştirilebilmesi... Değişik bi film olarak karşımıza çıktı doğrusu. Gelecekte olabilecek, belki de absürd sayılabilecek film bilmi kurguya fazla kaçmadan yerinde bi film olmuş!

15 Şubat 2010 Pazartesi

Kamerayla İzdivaç...

Pazar gününde yapılması gereken en iyi şeylerden 1i de sinemaya gitmektir hele ki o şehirde bağımsız film festivalide yapılıyorsa. Arkadaşlarım ile Kamerayla İzdivaç belgeseline gittik. Geçenlerde de adı geçen belgesele konu olan programın sunucusu milyonlar önünde bütün eşcinsellere hakarette bulunması bu belgesel içeriğine olan merakımı cezbetmişti. Gelin görün ki programın sunucusuda koskaca sinemada geldi önüme oturdu, olmadı derken yanıma da bu sunucunun fan sayfasının başında ki kız oturdu. Belgesel yönetmenin hazır bulunduğu gösterim sonrası soru-cevaplara geçildi ve ortam 1 anda tabi ki gerildi. Esra Erol adlı şahsın bütün yapaylığı ile -sen, sen- diye hitap etmesinden mi söz etsem yoksa belgeselin tam bi fiyasko belgesel mi kamera arkası mı olduğundan mı söz etsem bilemiyorum. Ayrıca !F yönetiminin de içeriklerinde Gökkuşağı bulundurup Gökkuşağı partileri dahi yapması ama belgesele konu olan programın sunucusunun eşcinsellere hakaret ettiğini bile bile programından çıkartmamış olmasına mı yanmalı bilemiyorum. Vel hasılı kelam bu ülkede yine ötekilerden olduğumu hissettiğim anlardan 1ini daha yaşadım ve irkildim. Hele hele eşcinsel dostu gözüken Ş.T.'ın da ne kadar anlamsız ve samimiyetsiz olduğunu görme fırsatını da yakalamış oldum.

EMEL KURHAN and CHANGA!

Sevgili Emel Kurhan, yine yeniden bizlere mükemmel 1 gece yaşattı: Changa'da. Geçen aylarda Changa'nın açılması vesilesi ile dinleme fırsatını yakaladığım Emel'i tekrar dinlemek muthişti... Güzel 1 ortam, güzel 1 topluluk, güzel müzikler! Emel'in daha çok çalmasını mı istiyoruz ne :)) ? Evet, evet, mutlaka!

Park Hyatt!...

Cumartesi gecesi An Education filminden sonra sevgili dostum A.M. ile Park Hyatt'a ki 14 Şubat Sevgililer Gününe hazırlık partisine gittik. İlk başlarda orta kıvam başlayan gece sonunda hepimiz yorulmuştuk. Yemek servislerinde ki yavaşlık hepimizin canını sıkmıştı. DJ'lerin saat 22h45 sularında müziği bitirmeleri de ayrı bi case olarak karşımıza çıktı. Ama neyse ki yemeklerin lezzeti gayet yerindeydi.

!F İstanbul Partileri

Evet bu sene ki !F İstanbul Partileri tam anlamıyla 1 fiyasko. Saçma sapan mekanlarda saçma sapan insanlar. Bu yıl ki film seçimleri gibi partiler ve parti mekanları da 1 o kadar kötü. Tam anlamıyla berbat!