5 Mart 2010 Cuma

haiti kahramanlari// t-shirtler

Ne çabuk unuttuk değil mi depremzedeleri? Ama hala gönüllüler çalışmalara devam ediyor.

Haiti Kahramanlari projesi basmatik.com un desteğiyle devam ediyor!

Degerli sanatcilarin tasarladiklari t-shirtlerin gelirleri GEA dernegine Haiti'deki calismalari icin bagislanacak!

Sizde hemen bir tane edinin, ve desteğinizi gösterin!
Tasarimlarini bagislayan sanatcilar:

Zeren Göktan

Imge Özbilge

Ozan Vardar

Siir Özbilge

Sine Özbilge

http://www.basmatik.com/haitikahramanlari

4 Mart 2010 Perşembe

İstanbul Modern: Gitmeniz Gerek

İstanbul Modern'i geçen günlerde parti vesilesi ile ziyaret etmiş bulunuyordum fakat bugün 1 değişiklik yapıp tekrar gezmeye karar kıldım ve havanında güzel olmasını fırsat bilerek Galata'da ki malikanemden yola koyuldum... Görülmesi gereken 2 sergi mevcut Modern'de:

1) Gelenekten Çağdaşa: Modern Türk Sanatında Kültürel Bellek, Levent Çalıkoğlu'nun küratörlüğünde hazırlanmış. Erol Akyavaş, İnci Eviner, Bedri Rahmi Eyüpoğlu gibi isimlerin eserlerini görebilmek mümkün.


2) İçimizdeki Zaman: 151 fotografın yer aldığı serginin küratörlüğünü Engin Özendes gerçekleştirmiş. Türkiye, Rusya ve Yunanistan'dan 15 sanatçının 151 eseri yer alıyor.


Gezin, görün, eğlenin ve düşünün!

SARKİS SÖYLEŞİ @ GALERİST

Ayrıca Galerist'te yarın Sevgili Sarkis sanatseverler ile söyleşi yapacak. Yapıtları sanatçının eşliğinde gezmek, görmek ve anlamak isterseniz yarın Galerist'te saat 15h'da söyleşiye katılabilirsiniz. Ancak sınırlı sayıda sanatsever bu söyleşiye kabul edilecekmiş. Bundan dolayı Galerist'ten Doris Hanım'ı aramanız ve RSVP yapmanız gerekiyormuş. Zannımca pek kalabalık olmayacak çünkü İstanbul'un sanatsever dünyasının büyük çoğunluğu şu anda Newyork'ta artshow'larda boy göstermekte. Aldığım duyumlara göre büyük kolektörlere yön veren ben dışında herkesler Newyork sınırları içindeymiş. Bi tek ben yokmuşum ahh ahh...

Sarkis @ GALERİST Tomorrow...


Yarın İstanbul'un en meşhur galerisinde Sarkis'in sergisi açılıyor. İnsan ünlü bi blogger olunca sergileri önceden görme imkanına sahip oluyor. Bende tabi ki yemedim-içmedim gittim sergiyi ziyaret ettim. Galerist'te gördüğüm en iyi sergilerden 1i olduğunu ifade etmeliyim herşeyden evvel. Gerçekten yerleştirmesi ile görsel şölen sunan bu sergiyi herkesin ziyaret etmesi gerekiyor. Serginin açılışı yarın yani 05 MART, sergi 10 Nisan'a kadar ziyarete açık.

3 Mart 2010 Çarşamba

Eleştirmek Suç ?

Esra Erol (EE), yine yayında çıldırdı, kendinden geçti. Bu hanımefendi neden hep böyle konuşuyor? Geçtiğimiz haftalarda büyük tepkilere yol açan felsefik ve bilimsel eşcinsel yorumunun ardından bugünde kendileri konuğu olan 1isinin Başbakan'ı eleştirmesi üzerine aniden yayını keserek, konuğunu yayından attı. Konuğun: ''Başbakan öyle hergün takım elbiselerle çıkıp konuşmasını biliyor'' demesi üzerine yayın kesildi,  konuk canlı yayından atıldı ve ardı sıra: ''Geliyorlar buraya dangul dungul konuşuyorlar. Dangalak dangalak.'' lafları havada uçuştu, EE'nin sinir krizi geçirmesi üzerine canlı yayına zorunlu 1 mola verildi. EE'cim; SANA tavsiyem bi vakıf kurup, bu işi kökten çözmen. Neden mi? 1 zamanlar insanlara yardım için bu programı yapıyorum diyordun ya, bak sen şimdi bi vakıf kur, hatta Başbakan'ın adını da ver, DenizFeneri gibi ilişkilerinde olsun sayın Başbakanla! Nasıl ama? 

The Dutch Consulate in Istanbul

Hollanda'nın ünlü sanat vakıflarından 1i için dün gece İstanbul Hollanda Başkonsolosluğun'da kalabalık sanatçı topluluğunun katılımı ile 1 tanışma toplantısı düzenlendi. Katılanlar kendileri sıra ile tanıttılar local artistler'e. Gelin görünkü davete icabet eden kalabalık grup, tanışma faslının ardından kimin ne olduğunu kimin ne iş yaptığını pek hatırlamıyordu. Ama kimlerin local grup içinden kimlerinde yurtdışında geldiği kolayca öğrenilmiş oldu ve insanlar ona göre hareket etti. Temel hedef İstanbul-Amsterdam hattında kültür köprüsü kurabilmek sanatçılar aracılığıyla... Bunun içinde Hollanda hükümetinin ayırdığı bütçe hiçte fena sayılmaz: 200.000EU, cheers.

The Armory Show in NYC

İstanbul'un sanat dünyası bugünlerde tüm kadro The Armory Show'da. Haberler akın akın gelmekte kulaklarımıza... Sothebys'in ünlü türk çalışanıda bugünlerde hastaymış, hatta sokağa bile çıkamıyormuş. Ne büyük 1 talihsizlik! Kendisine en kısa zamanda sıhhat ve afiyet diliyoruz! 

Bugün 03 Mart: ''Dünya Seks İşçileri Hakları Günü''

Belki de en kimsesiz insanlar kalabalıklar içerisinde! Bugün tercihlerinin çok ötesinde mecburen yaptıkları bu meslek adına, kabullenilmeleri ve hakları adına “Kırmızı Şemsiyeli” BASIN açıklaması Galatasaray Meydanı'nda 18h'da yapılıyor.

2 Mart 2010 Salı

Manifesto: 8 Mart Dünya Kadınlar Günü İçin!

Bu yıl ki Dünya Kadınlar Günü için Manifesto Koşusu düzenleniyor garajistanbul'da. İster kendi yazdığınız 1 metinle ister sevdiğiniz 1 kadın şair ya da yazardan alıntı yaptığınız 1 yazıyla... Yazılarınızı cuma gününe kadar kadınbasina@gmail.com 'a yollayabilirsiniz. garajistanbul'da 8 Mart günü yazılanlar okunacak, sizin okumanız şart da değil, gelenler okuyacak...

Hâl Bu Ki Huuuuuuuuuuuuuuuu

Dün yine güzel 1 sergi açılışı vesilesiyle Asmalı'da ki FLAMM'da çok değerli Özlem Ölçer'in yapıtlarını görme imkanım oldu. Özlem, derin bakışları ile mana aleminden sakilik yapıyordu bizlere. Kendi deyimiyle; kendi hâlinde, aksi hâlde, koro hâlinde, olağanüstü hâl içinde, maddenin dört hâlinde, hâlden anlayan, hâl çare arayan hâlet-i ruhiyesiyle arz-ı endam eyliyor.

                    Hâl Bu Ki 01-31 Mart arası ziyaret edilebilir!

(5) John's Conception Party

İstanbul'da her yerde karşımıza çıkabiletisi yüksek sevgili John'un ana rahmine düştüğü günü ctesi günü hep beraber The Hall'de kutladık. Epey kalabalık olan partinin en az %80'i tanıdıklardan oluşuyordu. %20'lik kısım ise ordan, burdan davet edilmiş kişilerdi, indirect partiye gelenler yani... Sabahın erken saatlerine kadar kimler kimlerle dans ettiler bilemiyorum! Ama gece mükemmeldi. Thanxs Everywhere John!

(4) Building Mekan Partilerinden...

Hepinizin malümu artık Galata bi çekim ve eğlence merkezi ve bu merkezinde kalbi Serdar-ı Ekrem Caddesi. Peşi peşine açılan yeni mekanlar, dükkanlar, lokantalar... Bunlardan 1i de hemen Doğan Apartmanı'nın karşısında ki Building. Her içine girdiğimde İstanbul Culinary Inst. hatırlatan bu mekan özel partiler için kiralanabiliniyor. Bu mekana bi çok kez gittim ama işletmenin her geçen gün daha da kötüleştiği izlenimi elde ettim. İçkiler o kadar başarısız ki anlatamam. İçkilerin yanı sıra mekan çalışanlarının da unpolite hareketleride işin tuzu biberi. Bugünde bi arkadaşımdaN cumartesi günü Building'de ki partiye davet edilmiş bulunuyorum! Acaba bu arkadaşım bu yazıyı mekan sahibine post etmeli mi?

(3) FLAVIO by Lokal

Tünel Meydanı'na taşınmasından itibaren hemen hemen her haftasonunda muhakkak uğradığımız Lokal'in 3. şubesi açıldı: Flavio. Flavio eski bir italyan lokantası ancak bu durum değişmeden devam ediyor fakat ortamda değişiklikler yapılmış!... Gece itibari ile güzel müzik ile eğlenilebilinecek mekanlardan eğer Asmalı'nın o sıkışık ve cool olmayan insanlarından kaçmak istiyorsanız!

(2) Zero İstanbul - AP(ART)MAN No.2 "JOIN OUR INVASION"

İstanbul'un ilk Moda Evi olarak kullanılmış görkemli apartmanda uzun hazırlıklar sonrası Zero İstanbul'un   AP(ART)MAN No: 2 partisi gerçekleşti. İstiklal Caddesi üzerinde ki bu mükemmel binada parti kalabalık bi grubun katılımıyla gerçekleşti. İstiklal Caddesi üzerinde olması nedeniyle çok ama çok kalabalık olan partide herkesi görmek mümkündü. Gelecek partinin sadece ''guest list'' ile sınırlı kalmasını can-ı gönülden temenni ediyorum Sevgili Barış!

Geçtiğimiz Haftadan İzlenimler (1) ''ABSOLUT SPIKE JONZE''

Uzun zamandır uzaklarda olduğumdan 1az sizlerden ayrı kaldım, haberleri pek veremedim: bundan dolayı forgive me yani! Bundan sonra böyle uzun aralar tabiki olmayacak, sizlerde habersiz kalmayacaksınız! Geçen haftalarda İSTANBUL güzel hem de mükemmel partilere tanıklık etti, bunlardan 1i de ''ABSOLUT SPIKE JONZE'' oldu. ÜNLÜ YÖNETMEN SPIKE JONZE ABSOLUT İÇİN ROBOT AŞKINI KONU ALAN BİR FİLM ÇEKTİ ve FİLM SUNDANCE VE BERLİN’DEN HEMEN SONRA İLK OLARAK ABSOLUT VE IF! SPONSORLUĞUNDA İSTANBUL’DA GÖSTERİLDİ. Gösterim yeri ise mükemmel: Antrepo 3. Yaklaşık 1000 kişinin katılımıyla gerçekleşen partide içkiler ikramdı. Parti için 35 metrelik Türkiye’nin en uzun barı kurulmuştu. Sınırsız içkiler ve mükemmel müzik eşliğinde ki partide İstanbul gece hayatının ''cool'' insanlarını görmek mümkündü. Tabi bunun yanı sıra ordan burdan ve şurdan insanlarda mevcuttu olmazsa olmaz koşuluyla... Partide Sevgili Emel Kurhan, Gümüşsuyun'dan eski komşum Ece Sükan, Reha Erdem, Yiğit Özşener, Merve Hasman gibi simalara rastlamak mümkündü. I was a bit drunk but everything was OK!